Escalfament per a nens menors de 9 anys

A la pàgina web argentina “Futbol paso a paso “ d‘Alejandro Luis Trionfini trobem aquest escalfament per a nens prebenjamins i benjamins. Són molts jocs aplicats al futbol que fan l’entrenament més divertit i amè.

1- Marxa:

Un nen amb la pilota tracta de tocar als companys, que sense sortir del quadrat tracten d’eludir-lo. És que és tocat, va sortint del quadrat fins que només en queda un , aquest serà el posseïdor de la pilota

2- Tir al disc:

L’entrenador designa un color per a cada equip. Té un disc que té un color diferent a cada costat, el llença cap amunt i depèn el color que cau, l’equip corresponent a aquest color tracta d’atrapar als de l’altre color dintre del quadrat.

3- L’ou podrit:

Un nen corre amb la pilota a les seves mans per fora del quadrat, on estan els seus companys deixa la pilota darrere d’algun d’ells, i corre perquè el que ara té la pilota no el toqui amb. Fa un vol i ocupa el lloc del que corria que ara tractarà de sorprendre a un altre.

4- Posició de camp:

Amb cartrons numerats s’assenyalen les posicions en el camp. S’assigna un nombre a cada nen. Fora del camp, els nens realitzen un partit entre ells i davant l’ordre del coach, corren al nombre assignat. Es repeteix 3 o 4 vegades i se li canvia el nombre als nens. L’ordre de l’entrenador haurà de ser “ordenar-se”.

5- Carrera de sacs:

Carrera de sacs cap al con i després, a la tornada,  tornen corrent amb la borsa a la mà perquè surti el company.

6- Relleus amb pilotes:

El nen corre amb la pilota a les seves mans, la hi duu al company que surt cap a l’altre costat. També es pot fer amb un con c on giren i la  duen al company (així, és amb una sola fila).

7- Pujar amb cordes i tocar a dalt:

En una porteria es lliguen cordes al travesser. Els nens de cada fila corren cap a elles, grimpen i toquen amb una mà el travesser. Després corren i toquen la mà del seu company en la fila que, ara surt a grimpar.

8- Volei amb la mà:

Els nens tracten d’atrapar la pilota abans que boti en el seu camp, la poden passar dues vegades entre ells i després l’han de passar cap a l’altre camp.

9-Voltereta amb rematada:

Files de nens amb un matalàst enfront de cadascuna d’aquestes. Surt el primer de la fila que indica l’entrenador i fa el moviment assignat (voltereta, …) i remata a la porteria.

10- Domini amb globus:

Dintre d’un quadrat, els nens amb un globus lligat a la seva cintura, fan jocs, amb peu i cap, sense deixar que el globus caigui al terra.

11- Rondo amb la mà:

Quatre nens en els 4 costats del quadrat, tracten, mitjançant passades amb les seves mans, que els dos nens que estan dintre, no atrapin la pilota. Si ho atrapen, surten de dins i entra el que ha perdut la pilota i la seva parella.

12- Rematada amb aros i matalassos:

Files de nens amb un matalàs enfront de cadascuna d’aquestes i l’entrenador amb un aro a la  mà. Surt un nen, passa per dintre de l’aro, cau en el matalàs i corre a rematar.

Aquesta entrada ha esta publicada en Exercicis. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s