Jocs de possessió

Antonio Omatos Soria des del bloc “Fútbol Base: filosofía, entrenamientos y más …” ens mostra els jocs de possessió que més li agraden i que fa servir més en els seus entrenaments.

Segons comenta en el seu bloc “tots els jocs s’han d’anar variant per a adaaptar-los a les categoriers amb les que anem a treballar i a allò que vulguem treballar, canviant distàncies, número de jugadors, requisits tècnics i tàctics, …

*4×2 en 2 camps:

Dimensions: 20×20 m.
Jugadors: dos equips de 4 jugadors.
Descripció: Col·loquem als 4 jugadors d’un equip i a 2 de l’altre en el camp A. En el camp B es queden els altres dos esperant al fet que els toqui el torn. Comencem fent en A un joc de possessió de 4 contra 2. Al robatori o perduda, passen els dos jugadors que defensaven i altres dos per fer en B un altre 4 contra 2. Seguim així successivament. Als 4 o 5 minuts parem.
Regles: Al principi tindran tocs lliures, posteriorment podrem limitar-los a 3 o 2.

*4×4 amb 3 porteries:

Dimensions: 40×20 m
Jugadors: dos equips de 4 jugadors.
Descripció: Els dos equips juguen un joc de possessió amb tocs lliures. L’objectiu és mantenir la possessió i anotar el màxim numero de gols. El gol s’anota passant un jugador a un altre la pilota a través de la porteria.
Regles: Al principi tindran tocs lliures, posteriorment podrem limitar-los a 3 o 2. Guanya l’equip que més gols anota.
Variants: Podem canviar el nombre de jugadors, afegir pivots ofensius, afegir porteries o llevar, modificar el camps, etc…

*4×4 normal:

Dimensions: 20×20 m
Jugadors: dos equips de 4 jugadors.
Descripció: Els 4 jugadors de cada equip juguen en el centre a mantenir la possessió. En perdre la pilota es canvien els equips. Als 5′ canviem els jugadors.
Regles: Al principi tindran tocs lliures, posteriorment podrem limitar-los a 3 o 2.
Variants: afegir algun pivot, limitar nº de tocs, canviar dimensions, o altres variants que vulgui aplicar l’entrenador.

*4×4 amb possessions limitades:


Dimensions: 20×20 m.
Jugadors: dos equips de 4 jugadors.
Descripció: Els 4 jugadors de cada equip juguen en el centre a mantenir la possessió. Comença un equip amb la possessió i tocs lliures, en perdre la pilota segueix amb la possessió a 3 tocs, després a 2, a 1 i es canvia la possessió. Als 5′ parem.
Variants: Podem afegir pivots. Canviar la regla de les possessions: tocs lliures dues vegades i 2 tocs dues vegades. La imaginació de l’entrenador.

*5×5 amb 2 porteries quadrades:


Objectius Físics: Treball de potència aeròbica alta. Si baixem a tres jugadors l’exigència és màxima, i si pugem el nombre de jugadors es baixarà la intensitat.
Objectius tècnics-tàctics: basculació defensiva, pressió, possessió de pilota, desmarcatges de suport i de ruptura, parets, contraatac, etc.
Participants: dos equips de 4 o 5 jugadors amb pitralls de colors.
Distàncies: Un rectangle de 20×40 amb dues porteries quadrades de 4×4 situades a banda i banda del rectangle. Canviar-ho depenent del nivell físic que volem treballar i de la qualitat dels jugadors.
Sèries: dos de 7 minuts amb pausa de 5′ d’estiraments.
Desenvolupament: Juga un equip contra un altre. El gol consisteix a realitzar una passada al centre de la porteria quadrada i retornar-ho fora. Una vegada anotat un gol s’ha d’anar obligatòriament a l’altra porteria.
Variants: Canviar el nombre de jugadors, afegir pivots, canviar el nº de tocs i el que se li passi per la imaginació a l’entrenador.

*6×3 amb 3 equips:

Participants: tres equips de tres jugadors amb pitralls de colors.
Distàncies: rectangle de 15×30. Canviar-ho depenent del nivell físic que volem treballar i de la qualitat dels jugadors.
Desenvolupament: Juguen a tres tocs màxim dos equips contra un altre. En robar la pilota, l’equip que ha robat passa a mantenir la possessió i el que l’ha perdut a robar.
Variants: Canviar el nombre de jugadors, afegir pivots, canviar el nº de tocs i el que se li passi per la imaginació a l’entrenador.

*6×3 en 2 camps:


Objectius Físics: Treball de potència aeròbica l’equip que defensa i de resistència mixta els altres dos equips. Ho he realitzat amb el meu equip i acaben en 180-200 pulsacions uns i 160-170 els altres.
Objectius tècnics-tàctics: basculació defensiva, pressió, possessió de pilota, desmarcatges de suport i de ruptura, parets, etc.
Participants: tres equips de tres jugadors amb pitralls de colors.
Distàncies: Dos rectangles de 15×30. Canviar-ho depenent del nivell físic que volem treballar i de la qualitat dels jugadors.
Sèries: tres de 5 minuts amb pausa de 4′ amb estiraments.
Desenvolupament: Juguen a tres tocs màxim dos equips contra un altre. Als 5 tocs és obligatori canviar a l’altre camp. Si hi ha robatori de pilota es lliura als posseïdors i s’anota un punt o gol. Es juguen tres sèries defensant en cadascuna un equip. Guanya l’equip que més robatoris realitza.
Variants: Canviar el nombre de jugadors, afegir pivots, canviar el nº de tocs i el que se li passi per la imaginació a l’entrenador.

Advertisement
Aquesta entrada ha esta publicada en Exercicis. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s