Mètode d’entrenament

Al bloc del RCD Espanyol femení infantil A -temporada 2009/10- he trobat aquest article que m’ha semblat molt interessant:

Per poder entrenar a futbol, i a qualsevol esport, ho podem fer principalment de 2 mètodes, analític o global.

*Analític: a grans trets serien exercicis sense oposició amb o sense pilota que ens millora un sol aspecte de la pràctica del futbol com seria l’execució del gest tècnic, pressa de decisions (tàctica) o bé la preparació física.

*Global: a grans trets serien exercicis amb oposició i amb pilota on l’execució depèn de la pressa de decisions i on la part física hi és present. Per tant, direm que són exercicis que s’apropen una situació real de joc.

En una sessió d’entrenament treballar d’una forma no exclou l’altre, ja que es poden combinar depenen de l’objectiu que hi hagi plantejat. Tot i que al llarg de la temporada el % de treball analític serà menor que no pas el treball global.

*Per què es treballarà de forma més global que no pas analítica??
Com hem dit abans els exercicis plantejats de forma global ens apropa al joc real del futbol ja que intervenen aspectes tècnics, desicionals, físics i psicològics, i aquests són els que també intervenen el dia de partit. En canvi si es treballa de forma analítica ens trobarem en situacions “irreals”, situacions que no veurem el dia de partit.

  • Per exemple: Si fem un exercici de control passada amb un company on no hi ha cap rival, cap decisió a part de com controlar la pilota i de quina manera es farà la passada, on físicament no es treballa… doncs aquesta situació quan ens la trobarem en un partit??? cap perquè la passada la donaré d’una manera o altra depenen d’on estigui el rival, arriscaré una passada o altra depenen de com vagi el partit o com emocionalment estigui, fins i tot si estic cansat o no, faré una o altra… aquests serien uns dels aspectes que influencien alhora de fer un pase. Vist això de quina manera seria la millor, per treballar,? doncs la que jo poguí viure tots aquells aspectes que influeixen alhora de realitzar un gest tècnic ja que així en el partit quan em trobi amb una situació o altra l’hauré viscut en un entrenament.

Plantejament dels exercicis

Alhora de preparar la sessió d’entrenament ens plantegem un contingut del futbol (més endavant explicarem diferents continguts que s’han treballat) i per millorar-lo ho farem amb  diferents exercicis de les següents característiques:
  • Joc de futbol (JF): és un exercici amb pilota on es manifesten situacions de futbol, on hi participen 2 equips de mínim 2 jugadors i màxim 5, on la finalitat és marcar més gols que el contrari. El joc es desenvolupa de forma continuada durant un temps determinat.
  • Joc correctiu (JC): és qualsevol exercici amb pilota que plantegi de forma més senzilla, més simple la millora del contingut que s’havia plantejat en el JF. En aquest joc també hi participen mínim 2 equips. Aquests joc ha de complir almenys una de les següents característiques:
    • un dels dos equips ha d’estar format per 1 sol jugador
    • es de forma discontinuada
    • l’objectiu competitiu no es marcar gols
  • Exercicis correctius: és qualsevol activitat realitzada amb o sense pilota on no hi ha cap tipus d’oposició i planteja de forma més simple el contingut que es vol millorar. Són exercicis analítics, per tant tal com vem explicar amb el post anterior d’entrenament, el que es millora serà l’execució però no la pressa de decisions i que per tant la transferència cap al joc real es molt poca.
Aquesta entrada ha esta publicada en Articles. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s