Sis contra sis

Ens ha arribat un curtmetratge enfocat al món del bàsquet però que es podria reproduir perfectament en el món del futbol.

En una societat actual, on l’esport hauria de promoure el seu vessant més educatiu, sobretot en edat escolar, ens trobem amb alguns pares/mares que “taquen” el desenvolupament dels seus fills/es per culpa d’alguns comportaments bastants menyspreables (insults, amenaces, agressions…). Per a això, Marco Fettolini i Miguel Aguirre llancen, en manera de curtmetratge (“6 contra 6”) una denúncia pública sobre les responsabilitats de les famílies dins de l’esport en edat escolar. Per sort no és la conducta habitual avui en dia però alguns casos hi ha. Situacions que segur es produeix en en moltes llars i que encara es magnifica encara més. Podem veure una realitat més o menys habitual en els equips de formació i que representa un dels factors pels quals jugadores i jugadors deixen l’esport.

Aquest factor és la pressió que els pares exerceixen sobre els seus fills perquè aquests siguin els millors i destaquin per sobre dels altres. El que als pares els hagués agradat ser; sent els seus fills els que ara han de demostrar-ho. Comentaris com “no la passis, tira-la tu” o “però passa-la“, etc. són expressions que dia darrera dia se senten en graderies de pares frustrats que no van poder ser el que en el seu moment van intentar.

La formació integral del jugador va estretament unida a la formació com a persones que els pares els donen als seus fills en la vida quotidiana. Els dos formadors, l’entrenador i els pares, han de tenir un únic objectiu per a la formació dels jugadors – fills, una única direcció que és la de formar i educar en valors als protagonistes de la història. No forçar als protagonistes a ser coses que no volen ser, privant-los del que realment valoren: l’esport que els aporta experiències i amistats.

Gaudiu del curt.

Aquesta entrada ha esta publicada en Articles. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s